FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 3 YP Regionläger Luleå

Tja!

Idag blev det mycket flygning i Piteå med motorflyg och alla verkade jättenöjda med det. På morgonen blev det frukost som vanligt och sedan tog vi en buss till Piteå där vi skulle flyga. De gröna i samma korridor som oss hade däremot en lite mer utmanande morgon då några inte bäddat ordentligt och vi vaknade upp till pustandet av deras armhävningar.

Då det skulle regna på eftermiddagen så försökte vi vara effektiva genom att åka korta sträckor, men två gånger istället just för att alla skulle få chansen att flyga minst en gång. Det var också några stycken som flög motorflyg första gången idag och de verkade tycka det var väldigt kul och spännande. Medan andra flög så satt vi med stolar så vi hade uppsikt över landningsbanan och sedan när vi hade lunch så åt vi hamburgare och det gjorde att många samlades vid elden och hade det mysigt. Vi fick också gå in i en hangar med fyra stycken flyg som var riktigt häftiga. Vi hade också en flygare som stack ut i mängden, det var Björn. Han fick väldigt mycket beröm över hur han flög och hur duktig han var på att kontrollera planet. Vi är jätteglada för hans skull och såklart är det tack vare att vi är en så bra grupp som han klarade det, då vi stöttar varandra.

Vi började sedan dras oss tillbaka runt klockan 14 då vädret började bli dåligt. Vi fick runt cirka en timmes rast så att vi kunde ta igen oss lite och ta in alla intryck. Sedan blev det middag, alltså lite mer mat och efter det blev det bara bättre då vi fick gå till museet på F21. Där fick vi lära oss lite om flyg i Norrbotten och hur det startade här. Vi gick sedan runt och kollade på massa olika saker och det roligaste var att man fick röra nästan allt och verkligen känna på det. Det var riktigt häftigt och alla tyckte nog det var riktigt spännande. Vi lekte sedan i fikarummet och vi har nog slått rekord i att ha flest kort på olika kroppsdelar, hela 52 stycken på 12 stycken personer. Vi hade riktigt kul och vi kommer närmare varandra, eller ja vissa kom närmare än andra…

Vi alla kan nog säga att detta har varit en toppendag med mycket flyg och roliga aktiviteter. Alla kommer nog också somna gott och med ett leende.

Puss puss och kramiz från bananiz

DSC_4593

DSC_4613

DSC_4639

DSC_4654

11541160_1008355652516727_22747895_n

11652155_10153288080201066_813936999_n

Related Posts