FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 5: Västerås flygläger

Fredagen spenderade vi ute på fältet, för vi segelflög nämligen! Deltagarna fick hjälpa till med att bogsera ut segelflygplanen och först ut för att flyga var de som vann simulatortävlingen och frågesporten! Många av deltagarna hade aldrig vinschat och efter varje åktur såg man ett leende på deras läppar, så det var väldigt uppskattat! Givetvis var detta dagens höjdpunkt men ledarna hade en överraskning, nämligen att Västmanlands läns tidning (vlt) skulle komma och intervjua deltagarna! Så lägret kommer finnas både på webben och i en artikel i tidningen!

Här kan ni läsa repotaget från lägret:

www.vlt.se/nyheter/vasteras/1.2558494-tv-haftigt-att-utnyttja-luften-

Www.vlt.se/nyheter/vasteras/1.2558632-de-far-uppleva-ett-riktigt-hojdarlager

Efter att ha segelflugit gick vi tillbaka till segelflygklubben för att utvärdera lägret samt få mer information om Young Pilots- deras aktiviteter, läger och kurser! Därefter blev det grillade hamburgare och sen var det dags att säga ”hejdå”, i alla fall för denna gång!

Äntligen fredag brukar man säga, för oss på Västerås flygläger, tar det emot!  För nu har alla åkt hem till sig och man sitter och tänker på det som hänt under veckan! Vi ledare har också haft otroligt kul! Deltagarna har lärt känna varandra och oss ledare, dessutom har vi skapat minnen för livet tillsammans och vi har redan planer för en återträff där vi dels tänker åka till Västerås flygmuseum, tanken är att vi ska flyga de större simulatorerna ! Så en sak är säker, det är inte sista gången vi ser varandra!IMG_5906

Här har vi en vinschstart!

IMG_5928

En av ledarna ville så gärna bygga en mänsklig pyramid, så vi gjorde det!

IMG_6016

Utvärdering av lägret!

Related Posts