FFK Ungdom
FFK Ungdom

Hejhej!

Vi sitter nu i klubbstugan på Älvsby flygfält och käkar glass, trots att klockan är 10 på kvällen är det fortfarande på tok för varmt. Aktiviteterna på Älvsbyn kom igång redan i lördags och redan då var vi ett troget gäng ungdomar som var på plats för att hjälpa till även om lägret körde igång först på tisdagen.

Dagen började men en väl lagad gröt med aningen bränd smak. De flesta av deltagarna hade redan anlänt på lördagen för att hjälpa till under början av veckan. Sedan var det bara att börja dra upp de inte allt för få och tunga portarna till hangaren, tur att alla år gröt så vi blev starka och orkade. En efter en drogs flygplan ut och förbereddes inför dagens flygningar. Med temperaturer över 30 grader i skuggan så höll sig de flesta inne i väntan på att flyga, men väl uppe i luften kom det svalkande luft genom den lilla  luftluckan.  Dagen bjöd på bra termik men fram åt tre tiden drog en regnskur förbi så vi drog in flygplanen i hangaren och for till Lillstrand med några Härliga människor från Älvsbyn, för ett ljuvligt och avkopplande bad.  Där det startades ett krig med flygande musslor. Väl tillbaka bjöds det på lite teori med den härliga Elin. Sedan, ÄNTLIGEN middag som alla väntat på. Flygplanen är nu tvättade och nattade och de flesta längtar efter att få krypa till kojs i sina tält i hopp om en god natts sömn innan en ytligare lång och intensiv dag i den outhärdliga hettan.

Vi hade även reportrar från Nordnytt och Pitetidningen som var här och gjorde ett reportage om jubileumet som går att se här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/kurs-i-segelflyg

 

          Norrbotten tält