FFK Ungdom
FFK Ungdom

En lyckad helg på Brattforsheden

LÖRDAG 3 JUNI

Alla deltagare samlades vid Karlstads centralstation kl.09:00 för att åka tillsammans till Brattforsheden. När vi kom fram till flygplatsen kikade vi runt på de flygplan som är stationerade på flygfältet. Vi fick höra lite mer om konstflygplanen som är stationerade på klubben av en pilot som flyger en av dem, en Pitts S-1S. Detta gav sannerligen inspiration till flygningen i Viggen 37-simulatorn! Flera av deltagarna hade aldrig flugit tidigare och att lära sig flyga simulatorn var väldigt spännande. Då det är en av Flygvapnets gamla simulatorer var upplevelsen väldigt verklighetstrogen och rolig.

Då vi käkat lunch och alla fått sig en tur i simulatorn begav vi oss till en av de gamla sovbarackerna som användes under krigsflygfältets aktiva tid. Där baserade vi vår packning och gjorde i ordning våra sängar, som var gamla (och något hårda) militärsängar. Lika spartanskt som det var under 1940-talet!

Då vi var klara med inackorderingen fick vi lära oss om hur man ska läsa kartan när man flyger och hur man tar fram korrekt kurs. Senare under eftermiddagen bar det iväg till Karlstad för bowling och efter det till Kroppkärrs pizzeria för lite gott käk. När vi kom tillbaka till Brattforsheden blev det en biltur i naturreservatets område och en härlig promenad.

 

SÖNDAG 4 JUNI

Klockan ringde 07:30 och då väntade frukost och en tur tillbaka till flygfältet. Där träffade vi en person från stiftelsen Krigsflygält 16 som berättade om Brattforshedens långa och mycket intressanta historia. Till lunch grillades hamburgare och efter det bar det av till Karlstads flygplats för studiebesök i flygledningstornet. Vi fick då se hur det går till bakom kulisserna i tornet och såg att man behöver kunna hålla några bollar i luften i det arbetet. Trots att träningshelgen med Svenska Konstflygförbundet blev inställd på grund av det dåliga vädret var alla mycket nöjda med helgen! Som en perfekt avslutning på lägret fick vi beskåda två avgångar från första parkett i tornet.

Related Posts