FFK Ungdom
FFK Ungdom

I lördags morse samlades 15 glada själar från Young Pilots Stockholm ute vid Täby Sjöflygklubb strax norr om Stockholm. Trots att många av oss var tvungna att stiga upp väldigt tidigt var det glada miner och stor förväntan på den stundande flygningen som rådde när vi strax innan klockan 10 samlades. Efter ett kort välkomnande av de fantastiska piloterna från Täby Sjöflygklubb samt en genomgång av dagen delades vi in i grupper som vi sedan skulle flyga tillsammans i. Varje YP:are försågs dessutom med en mycket vacker reflexväst i diskret skrikgul kulör prydda med Young Pilots logga. 

Det dröjde därefter inte längre förens ljudet av flygplansmotor hördes och den första gruppen begav sig iväg upp i luften i de fantastiska flygmaskiner som vi för dagen fick flyga, nämligen en Cessna 206, SE-LVP, samt en Cessna 172A, SE-CXE. Att just få starta på vatten var för många av oss en förstagångsupplevelse och det var tveklöst en mäktig känsla att först taxa ut bland segelbåtarna, för att sedan susa över dem en stund senare. Väl uppe i luften tog piloterna ut oss över den mycket vackra skärgården där vi bland annat passerade Vaxholms kastell för att sedan fortsätta strax norr om Lidingö där man med lätthet kunde beundra bland annat Globen, Värtahamnen och Kaknästornet. Efter ca 20 minuter i luften satte vi slutligen ned pontonerna på vattenytan igen och taxade med en stort leende på läpparna in till bryggan där nästa grupp väntade.

Tiden som inte tillbringades i luften gick bland annat till att grilla lunch, studera de flygkartor som fanns i klubbstugan men också till att i detalj studera de flygplan som låg förtöjda vid bryggan. Det fanns även en tanke hos vissa att efter avslutad flygning ta sig ett dopp i det härliga och friska vattnet, detta var dock en idé som aldrig verkställdes…

När alla YP:are kommit ned på marken och ett antal välgrillade hamburgare konsumerats avrundades dagen med ett kortare föredrag av en av piloterna som bland annat visade oss några riktigt coola sjöflygfilmer. Vi i YP fick också möjlighet att ställa våra frågor samt visa vår uppskattning. Innan vi begav oss hemåt serverades dessutom enligt standard fika, något som givetvis är ett mycket viktigt inslag under en aktivitet! 😉

Jag vill tillsammans med alla deltagare rikta ett mycket stort tack till Täby Sjöflygklubb för en mycket väl genomförd sjöflygdag samt ytterligare ett tack till alla deltagare och ledare!

Hampus Norrby,

Vice ordförande, YP Stockholm

 

 

 

Related Posts