FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 3 YP Regionläger Såtenäs

Tja tja bloggen!

Vår tredje dag började med en tidig uppställning kl. 6:45. Vi åt en stadig frukost och marscherade till kasern 21. Väl på plats väntade vi en ”kort” stund på planer för resten av dagen. Efter några schemaändringar fick vi gå ner till skjutbanan och prova på att skjuta luftgevär. Vi fick även en genomgång av grundläggande vapenanvändning. Lite senare på dagen väntade en guidad rundtur på ”Gripen Centrum”, där vi fick se och lära oss om JAS 39 Gripen samt underhållet av planet. Efter en intressant och lärorik rundtur var det dags för en väldigt god lunch, bestående av köttfärslimpa, som även kompletterades av panerad sejfilé.

Lunchen följdes av en promenad ner mot flygplatsen där en privatshow av JAS-planet tog plats. Det var väldigt häftigt och en upplevelse för livet att få se planet ”in action”. När uppvisningen var slut marscherade vi upp till försvarets egen brandstation och där möttes vi av bilar som tog oss till räddningstjänstens övningsfält. På plats fick vi prova på att släcka en brinnande docka med hjälp av en brandfilt. På den andra övningen fick vi prova att spruta med en vattenslang mot ett havererat flygplan. Dagen fortsatte med ett ”fyspass” vilket innebar att vi spelade en omgång brännboll. Såklart vann det bästa laget, och sedan marscherade vi ner till logementet och bytte om till M90-klädsel. En halvtimme senare stod vi uppställda och klara för att traska upp till restaurangen för ännu en måltid.

Mätta och belåtna delades vi upp i två lika stora grupper, där ena gruppen fick en lång och intressant föreläsning om FFK som organisation, samt flygsäkerheten inom FFK. Den andra gruppen fick en lite djupare genomgång av luftgevärsskytte. Såklart bytte även grupperna plats efter att respektive aktivitet var avslutad. Kvällen avslutades med en mysig grillning samt firande av ett födelsedagsbarn. Sedan marscherade vi tillbaka till logementet för att förbereda natten!

God natt!

Simon, Roland, Linnea

Related Posts