FFK Ungdom
FFK Ungdom

Fjärrpilotsutbildning för Drönare

Hej alla glada YP-are i vårt avlånga land!
Som de flesta av er troligtvis har märkt har det varit ett något begränsat utbud av aktiviteter både lokalt och regionalt den närmaste tiden av förklarliga anledningar. Men nu är det snart slut med det, för bara för att vi får lite nya restriktioner och rekommendationer behöver ju inte det betyda att det inte går att genomföra något alls!

För att passa på att utnyttja det faktum att vi inte får träffas samt att vi i dagsläget har helt fantastiska tekniska hjälpmedel, samt att vi alldeles snart kommer att få ett nytt spännande regelverk av EASA så tänkte vi i sektionsledningen för Young Pilots Stockholm hålla i en online-drönarutbildning för YP:s Medlemmar!

Utbildningen kommer som sagt att hållas online så en eventuell smittorisk är obefintlig, så det är inget ni behöver tänka på. Utbildningen som kommer att innefatta teorin som krävs för att ta ett drönarkort i kategorin A1/A3 samt A2. Detta certifikat kommer nämligen att vara ett krav för att få framföra en drönare över 250g efter den 1 juli detta år, något som vi tror att många kommer vilja ha möjlighet att göra!

Utbildningen kommer att vara fördelad över två kvällar under helgen 27-28/6. Mer information om tider och annan sådan nyttig information kommer att skickas ut i och med att ansökan till utbildningen stänger. Då det är första gången vi håller i en sådan här utbildning så hoppas vi att ni är förstående för att tider kan kommas att ändras något under tidens gång.

Utbildningen kommer att vara öppen för alla medlemmar i Young Pilots över 16 års ålder och kommer att vara avgiftsfri, och av den anledningen vill vi att du fyller i hela ditt medlemsnummer så att vi kan se att du faktiskt är medlem. Som det ser ut i dagsläget kommer inte YP stå för utomstående kostnader till exempelvis transportstyrelsen i form av erläggande av certifikat samt registreringsavgift utan erbjuder med andra ord bara en teoretisk utbildning för som en extra hjälp mot att ta ett drönarkort. Mer information om detta kommer också komma i senare utskick.

Vill du läsa mer om de nya reglerna och vad som kommer krävas för att få framföra en drönare i framtiden kan du gå in hos Transportstyrelsen. Vår utbildning kommer att vara baserad på Transportstyrelsens krav och utbildningsplan med extra tillägg från ren flygteori i stil med andra kurser som brukar hållas i Young Pilots regi.

Vi i sektionsledningen hoppas verkligen att detta kan vara en form av kompensation för alla uteblivna aktiviteter nu under våren och alla inställda läger under sommaren, och förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att ta ditt första steg mot ett form av flygcertifikat! Har ni någon fråga är det bara att maila stockholm@youngpilots.se så ska vi förska att svara i den mån vi kan.

Hoppas att du vill vara med på denna utbildning som kan lyfta både dig och YP till helt nya nivåer!

Allt väl/

Sektionsledningen för Young Pilots Stockholm.

Anmälan stänger 22/6 kl 23,59.

!OBS! SKRIV DITT MEDLEMSNUMMER I ALLERGI/ÖVRIG KOMMENTAR!

  Ditt för- och efternamn (obligatorisk)

  Personnummer (obligatorisk)

  Ditt mobilnummer (obligatorisk)

  Mobilnummer till närmast anhörig (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Allergi/Övrig kommentar

  !OBS! SKRIV DITT MEDLEMSNUMMER I ALLERGI/ÖVRIG KOMMENTAR!

  Related Posts