FFK Ungdom
FFK Ungdom

Fortsättningsutbildning dag tre

Efter en god gemensam frukost får vi besked av dagens briefinggrupp om att vädret ser lovande ut och vi beger oss direkt mot minibussarna för att åka ner till Falköpings flygfält. Kort därpå beger sig de första flyggrupperna iväg för att navigera över Falbygdens öppna landskap.  Klockan 12 bryter vi för lunch. Utanför klubbstugan äter vi kyckling med ris och passar på att titta på en mindre flyguppvisning utförd av en Yakolev-55. Vi får se både looping och inverterad flygning, och som grädde på moset avlutar han med en tryckare följd av en vertikal stigning. Väderbriefingen för eftermiddagen visar på fortsatt goda förhållanden, och vi fortsätter navigationen.

Tiden mellan flygningarna används till fika, prat och planering av de kommande uppdragen. Vissa passade på att äta en halvliter polkagrisglass från Kling.

Under vår tredje navigationsflygning övar vi på att använda kamera och TBOS-systemet för att från luften kunna skicka de bilder vi tar till t.ex. räddningstjänsten. Det är mycket att hålla reda på men vi känner att vi under dagen utvecklas. Efter en lång flygdag avbryter vi och åker tillbaka mot Ålleberg för att äta middag. Då de flesta av oss är något trötta efter dagens navigtionsflygningar skjuter vi fram kvällens teori till morgondagen. Istället tar vi det lugnt, spelar kubb och går på promenad genom naturreservatet.

17/6 2019

Albin Hurve 16, Daniel Sjöberg 17, Jasper van der Capellen 16

Related Posts