FFK Ungdom
FFK Ungdom

Frivillig-organisationernas Ungdomskonferens 2016!

Helgen den 11-13/11 åkte fem representanter från Young Pilots till Halmstad för årets ungdomskonferens.

Ungdomskonferensen, som i år hölls på FMTS och LSS område, är ett sätt för ungdomar, i sina respektive organisationer, att få vara med och påverka Försvarsmaktens beslut kring organisationerna. Några av de ungdomsorganisationer som deltog var Svensk Hundungdom, Försvarsutbildarna, Flygvapenfrivilliga, Hemvärnet, Bilkåren, Svenska Lottakåren och vi, Frivilliga Flygkåren. 

Under konferensen delades vi in i grupper med en representant från varje organisation för att sedan få frågor att diskutera. Frågorna kunde handla om hur vi förvarar personlig utrustning, om det borde finnas en gemensam hemsida för alla organisationerna och om åldrarna för att få vara med i de olika organisationerna borde sänkas eller höjas. Det hölls långa diskussioner om vad som vore bäst för alla.

Under helgen fick vi även gå på ett studiebesök. Studiebesöket var i hangarerna  för att se hur de jobbar med försvarets stridsflygplan, JAS 39 Gripen. Vi fick ställa frågor och kolla på allt mellan motorer och katapultstolar. Där fanns även en simulator vi fick kolla på, som de använder för att utbilda tekniker.

Efter studiebesöket följde mer tid att jobba med frågorna. Denna gång i nya grupper. Därefter var det dags för kvällsaktivitet. Den första delen gick ut på att med hjälp av en karta, hitta bokstäver som var utlagda på området. Bokstäverna i sin tur bildade ett ord.

Nästa steg var frågesport. Vi fick då frågor som skulle skrivas ned och slutligen lämnas in. Sist men inte minst var det dags för ‘’Stad, land och hav’’, som går ut på att gruppen ska komma på huvudstäder, djur, kändisar osv, på olika bestämda bokstäver. Detta ledde till långa diskussioner om vem som är mest skådespelare, Kim Kardashian eller Zlatan Ibrahimovic. Kort sagt gick detta bättre för vissa, än andra.

Lördagen avslutades med middag i mässen. Deltagarna fick då klä upp sig för att sedan äta god mat och umgås. Det bjöds på buffé och sedan efterrätt bestående av chockladpudding, grädde och hallon. Efter lite allsång och tid att lära känna personer från andra organisationer blev det återigen dags att dra sig tillbaka till logementen, för lite sömn inför sista dagen.

Ungdomskonferensen var rolig och lärorik. Det var ett nytt och spännande sätt att träffa personer med samma intressen, knyta band och få möjlighet att få kontakter för framtida samarbeten. Även om helgen var slitsam, med tidiga morgonar, sena kvällar, och mycket arbete gav det mycket energi. Det var otroligt roligt att få träffa så engagerade människor och samtidigt få hjälpa till och påverka.

Young Pilots fortsätter hålla fanan högt!

Related Posts