FFK Ungdom
FFK Ungdom

Stockholm besöker Hede och Östersund

Hej kompisar!
Idag har alla YP:are och FFK:are åkt till sina respektive flygfält som vi skulle flyga från. Vi var utspridda på Norrtälje, Västerås, Skå, och Skavsta flygplatser och därifrån lyfte vi med våra plan för att flyga mot oändligheten (Hede). De flesta mellanlandade i Mora för att tanka och sedan i Hede för att samlas och äta mellanmål, medan vissa tog en sväng förbi halva mellansveriges flygplatser.

Precis i tid landande de flesta på vackra Optand flygfält och i väntan på de sista avstickarna tankade vi planen, nattade dem inför natten och tittade runt lite på Teknikland och flygfältet. Till stor glädje kom de sista flygarna tillslut och vi kunde äta enefterlängtad middag som var oerhört god. Mätta och belåtna så presenterade vi oss snabbt för varandra och forsatte sedan med några aktiviteter. Bågskytte i regnet och en föreläsning inne i värmen fanns att välja på. Trots att bågskyttarna var dyngsura såg de glada ut och föreläsningen där det bland annat förelästes om eskaderflygning med AJ 37 Viggen, jämtländska flygpionärer, kvinnliga flygpionärer och hans egna flygarliv som pilot inom flygvapnet, var mycket intressant!

Utanför Teknikland väntade en buss på oss som skulle ta oss genom Östersund och bort till Frösön där vi skulle sova på kasernen. Nu har vi inrättat oss på logementen och vi ska umgås och bara ha det trevligt tills det är dags att sova.
Hörs, hej och puss puss!

HEDE bågskytte

Foto: Beatrice Stenkula
HEDE henrik emmy bågskytte

Foto: Beatrice StenkulaHEDE dmitrijFoto: Dmitrij Karpenko

HEDE ingelaFoto: Dmitrij Karpenko

 

Related Posts