FFK Ungdom
FFK Ungdom

Stockholm besöker Hede och Östersund del II

Hejsan hoppsan!
Den andra dagen på helgflygningen inleddes med en riktig brakarfrukost (efter väckning av trumpet 06.30) och alla blev mätta och belåtna förhoppningsvis! Därefter begav vi oss mot……. HEDLANDA! På vägen hade vi lovat att passera en liten by där den snälla killen som hade lånat ut sin jättestora buss till oss  bodde. Så 9 flygplan passerade den lilla byn och vinkade glatt till busspersonen som stod på marken och som förhoppningsvis var nöjd 🙂 På Hedlanda var det flygdag och flygplan, bilat, helikoptrar etc fr hela landet passade på att visa upp sig med olika uppvisningar och snygg musik till. Young Pilots uppdrag var att hjälpa till med all logistik på marken och se till att de besökande barnen hade det bra. Väl på Hedlanda delades vi in i grupper efter de olika aktiviteter vi skulle ansvara för under dagen. Vi fick hjälpa barn att måla, snickra och klättra på backar. Sedan skulle flygplanen som haft uppvisningar puttas till rätt ställe, vissa skulle kolla linjen så att inga obehöriga pillade på flygplanen etc, så det fixade vi! Det var riktigt skoj att träffa så många flygintresserade människor och flyguppvisningarna var jättecoola!!!!!!!!! Det var EXTREMT ballt hur nära de flög varandra och hur snabbt de flög!!!
Tyvärr var inte vädergudarna med oss vilket innebar att vi var tvugna att åka hem till Stockholm direkt efter flygdagen, fastän hemresan var planerad att ske dagen efter. Trots detta var humöret på topp men det blev lite sorgset när vi var tvugna att säga hejdå… Nästa år får vi hoppas att vi har bättre tur med vädret!

Totalt var vi alltså 33 stockholmare som besökte Östersund och Hede, 18 Young Pilots-medlemmar och 15 Senior Pilots. Det var en otroligt lyckad, intensiv och rolig helg! Tack och hej leverpastej!

Related Posts