FFK Ungdom
FFK Ungdom

Kronobergs- och Hallands läger

Dag 1. I år var det för första gången dags för Kronobergs och Hallands läger. 11 förväntansfulla deltagare och 4 ledare samlades på fredagen vid resecentrum i Växjö för att sedan transporteras vidare till Korrö vandrarhem i Blekinge. Väl på plats tog det inte många minuter innan teorin körde igång- flygintro följdes av radiokommunikation och navigation. Efter en intensiv dag med teori var deltagarna rastlösa och man samlades för en brännbollsmatch på en allt för liten gräsplätt för ändamålet. Efter en jämn match kröntes det ena laget till vinnare och det var dags för välsmakande taco, lagat av deltagargrupp 1.

Dag 2 vigdes åt flygning. Efter frukost förflyttades man sig till Feringe flygfält utanför Ljungby i Småland. Deltagarna delades upp i två grupper där den ena fick gå till segelflygklubben och den andra skulle börja med motorflyg. Motorflyget bestod av två navigeringsrundor där deltagarna fick utnyttja de de lärt sig på teorin förgående dag. Den andra gruppen flög segelflyg. Efter att ha bogserats upp och njutit av utsikten fick deltagarna ta över och prova på att spaka ett segelflygplan. Efter att alla landat var det dags för lunch som intogs på segelflygklubben. Efter lunch byter grupperna och grupp ett fick prova på segelflyg medan grupp två fick motorflyga. När alla var klara var det dags för middag, hamburgare, och sedan var det dags att åka tillbaka till vandrarhemmet. Här var bastun igång för de som ville och några tog också ett dopp i ån som flyter genom vandrarhemmet. Trots en tuff dag med flygning stannade de flesta deltagare uppe till fram på småtimmarna.

Dag 3 inleddes med frukost, meteorlogi och sedan packning. Därefter var det transport till en paintballbana utanför Växjö där det bjöds på några timmar adrenalinsprakande skjutande. Många deltagare (och ledare) fick många blåmärken att visa upp. När alla var helt slutkörda var lägret över och deltagarna enades om att det varit ett bra läger, och att de gärna skulle komma på nästa års läger.

TvättningTankningSegelflyg

Related Posts