FFK Ungdom
FFK Ungdom

Långtoraläger blogg

Hej på er flygare!

I torsdags blev vi hämtade av ledarna utanför Enköpings central. Vi åkte ut mot Långtora och installerade oss i logementet. Lite senare blev det middag, vi fick korvstroganoff med ris och grönsaker. Sen chillade vi och spelade biljard, efter några rundor åt vi nattmackor. Vi gick sedan och la oss, vissa av oss (nästan alla) sov väldigt dåligt i den frossande kylan.

Foto: John Bengtsson

Morgonen därpå gick vi upp och duschade, och fixade oss för dagen. Till frukost blev det rostade mackor med kaffe, te och multivitamin. Klockan 9 skulle vi vara på flygfältet så vi gick från klubbhuset kvart i. Väl på flygfältet gick vi igenom hangaren och grundreglerna för säkerhet och kring flygplanen.

 

Vi gick ner på fältet till flygbana 25. Där satte vi oss ner och tog skydd i skuggan. Det var omkring 30 grader och flera av oss brände oss och blev jätteröda. Först ut att testa på segelflyg var Ronja. Det var hennes andra gång här och det var lika roligt som sist tyckte hon. Sedan flöt det på och vid lunch åt vi pastasallad. När maten var uppäten gick Lars-Åke igenom vad luft var och hur friktion fungerar. Mot kvällen gick ena gruppen (oss) och gjorde tacos medan den andra gruppen tvättade alla flygplan. Tacosen var såklart väl omtyckt, då den gjordes av ett gäng mästerkockar. Mot kvällens slut spelade vi en sista match biljard innan det var dags för säng.

Foto: John Bengtsson

Idag är det lördag och vi hade samma upplägg som gårdagen. Vi fortsatte med flygningen, denna gång listan nerifrån och upp. Vi fick testa på att flyga och styra lite mer själva. Termiken var bra och vissa var uppe länge i luften. Lars-Åke fortsatte med sin genomgång medan vi åt lunch. Det blev en underbar pastasallad, men fick lite minuspoäng då den inte innehöll oliver. Sedan fick vi glass och fortsatte med flygningen. Sen när flygplanen var rengjorda och klara åkte vi mot ett badställe. Det var endast Kristian, Merrit och Anton som badade. Nu mot kvällen väntar vi på vår middag som den andra gruppen tillagar, det blir hamburgare och äpplepaj. Vi tackar därmed för oss och ska runda av här, tack och hej!

Hare gött mina vänner <3

 

// Isolde, Adina, Ronja, Mats och Felix

Related Posts