FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 4, lördag, påskafton. Temperaturen är -7, klockan är 20:17 och vi har överlevt ännu en dag på Pirttivuopiolägret. Även idag började dagen 09:00, men idag började vi faktiskt i tid då städningen blev godkänd redan vid första försöket. Heja oss!

En timme senare stod vi alla och häckade i lä bakom husvagnen i Pirttivuopio. Vi skriver husvagnen trots att det egentligen finns ett tiotal andra där. Anledningen är att det bara finns en husvagn som betyder något för oss på platsen. Den är nämligen multifunktionell och erbjuder inte bara värme, utan även körv. Smaskens.

Tio stycken pimpelspön gjordes i ordning inför dagens aktivitet och därefter blev vi tvingade att ha några minuters fys för att få upp värmen i kroppen. Sedan åkte vi släde efter en skoter för att nå det bästa fiskevattnet som Pirttivuopio hade att erbjuda. OCH OJ VAD DET HADE ATT ERBJUDA!!! Antalet fiskar vi fick var helt sjukt! En av ungdomarna fick exempelvis upp en SJU METER STOR VITHAJ men släppte tillbaka den innan vi andra hann se den. I övrigt fick vi ingen fisk men vi ansåg att den där hajen vägde upp för det så vi andra var ändå väldigt hajpade.

Förutom att pimpla, vilket vi gjorde i hela 6 timmar (utan napp) så passade vi även på att göra upp eld på isen och grilla. Dock sjönk värmen i våra kroppar i samma takt som elden genom isen så efter ett par timmars grillande var det bara att göra ett litet miljöombyte – till andra sidan sjön.

Där nappade dock inte fiskarna något bättre men vi fick alla iallafall chansen att åka sko(j)ter. Skoj, tyckte vi.

Klockan blev middag så våra hungriga magar bestämde sig för att styra vägen tillbaka till flygfältet. Där fanns en liten grillkåta som vi alla klämde in oss i. Äntligen vindskydd. Vad vi grillade?
Allt möjligt. Exempelvis provades: banan och kexchoklad, polarmackor, pepparbiff, körv, potatisgratäng i en emaljmugg, marshmallows, fiskpinnar (inte vithaj) och bullar. Smaskens.

Tillägg på saker som gått sönder här i Kiruna:
-Ledarens bildäck (trodde vi men det löste sig)
-Ledarens gröna spork (sorgens dag, never forget, rip)
-Ledarens egenhändigt producerade trägaffel (sorgens dag, never forget, rip)
-Isskopa
-Dragkedja på jacka

Avslutningsvis hade vi en frågesport där medelpoängen snittade 2-4 poäng av 16 möjliga. Ett mycket gott resultat med andra ord. (???)

Här är frågorna som ställdes, kan DU svara på dem?
1. Vad heter sprängmedlet som används och utvecklats av LKAB?
2. Vad heter den finska segelflygklubben som deltar i segelflygslägret?
3. När grundades segelflygslägret?
4. Vilka 3 flygplansmodeller används vid bogsering på detta läger?
5. Vilken färg är det på spårvagnarna som användes i Kiruna förr?
6. Vilka färger har den samiska flaggan?
7. Vilket är registreringsnumret på norska bogseringsplan?
8. Vad heter Kirunas mest ikoniska gatukök? (Som vi förövrigt åt på första dagen)
9. Hur stavar man byn vi håller lägret i?
10. Hur många fotbollsplaner stort är det upplogade flygområdet under segelflygslägret?
Utslagsfråga: Hur många segelflygplan finns detta läger i år?

Vi släpper facit imorgon, lycka till!

 

Related Posts