FFK Ungdom
FFK Ungdom

Region Norr Dag 2

Tja tja bloggen!

Idag tog den norrländska sommaren (regnsäsongen) oss till flygmuset på F 21 som visade sig vara solen bland de mörka molnen 😀 Personalen var väldigt trevliga och var mer än villiga att berätta allt om verksamheten på F 21 förr. På flygmuseet användes Viggensimulatorn flitigt av alla lägerdeltagare och fascinationen var så stor att en väska lämnades kvar i simulatorn. Där bland alla blev även ett flygledartorn helt demolerat under en riktigt kunglig landning, men planet klarade sig finemang.

Sedan så gick vi ut i en gammal helikopter som de brinnande tigrarna hade kapat av försvarsmakten. Tigrarna var mycket aggressiva, de var upptagna med en strid mot robotelefantspöken från framtiden (deras värsta fiender). Tidigare nämnda RbElESpö är inte våra allierade utan snarare en separat styrka som bör betraktas som FI. (Vi tror de styrs av ryska spioner). Under dagen åt vi även på Kalaskulan (trippigaste namnet i norrbotten?) och där vi förde en aggressiv diskussion gällande plättar/pannkaka/ugnspannkaka. Vi har dock alla enats (efter ett inte helt oansenligt inflytande av restaurangpersonalen) om att det som stoppas i ugnen heter pannkaka och att det som steks heter plättar. ..fast rent INTERNATIONELLT sett bör man för att klara sig ute i världen använda sig av den korrekta benämningen gällande pannkakor, nämligen den att plättar är SMÅ pannkakor medan en pannkaka i ugn heter UGNSPANNKAKA, end of discussion.

Efter museét åkte vi tillbaka till Rosfors i våra partybussar aka Lulebussar. Tanken var att vi skulle badat men vi skippade det pga det halvtrista vädret och gjorde istället teambuilding-övningar (Together Each Achive More) med bland annat knuten och kortleken. Vi tävlade i vilken grupp som kunde göra den snyggaste pyramiden och efter många fall blev det DELAD vinst.

Sen hade vi en intensiv kurs om RAKEL där vi bland annat fick reda på hur man kan störa en konversation. Det hade inte Hasse som istället körde Johanna till medicinmannen i Lule med hennes onda knä och passade på att hämta den förlorade väskan.

Kvällen rundas nu av med kvällsfika och prat, just nu låter det som ett helt zoo inne i rummet.

Inför morogndagen tänker samtliga deltagare vända näsorna mot skyn och be en enkel men intensiv bön till våra (snälla?) vädergudar så vi får massor med kall-masse-väder i morgon för att segelflygningen ska bli awesome! Om det nu skiter sig med vädret kommer det troligtvis bara bli 98% awesome, men det får väll duga ändå!

Related Posts