FFK Ungdom
FFK Ungdom

Lördagen den 18:e september anordnade Young Pilots Uppsala sin första flygdag. Dagen blev mycket lyckad och vi vill börja med att framföra ett stort tack till alla som var med och gjorde denna dag så fantastisk! Ingen nämnd och ingen glömd.

Piloterna inledde dagen med en uppskattad och obligatorisk säkerhetsgenomgång, där alla frågetecken rätades ut. När vi efter förberedelserna, äntligen var redo att flyga, så var nog de flesta förväntansfulla men något nervösa. För de flesta var det första gången för att flyga segelflyg, och för några få var det extra nervöst eftersom det var premiär för dem att befinna sig i luften inuti något som var mindre än ett reguljärflygplan. De medverkande bjöds på både en tur med segelflyg och en tur med motorflyg på i snitt 20 minuter vardera. Såklart fick alla lite mat i magen, även om det tog lite tid på grund av en strulande grill, men till slut var alla mätta och belåtna.

OBS! Flygplanet på bilden ovan flög vi inte med, tyvärr, men vi fick se det uppe i luften lite.

Jag vill avsluta med att sammanfatta dagen som en mycket lyckad sådan och återigen, tacka alla som har varit inblandade på ett eller annat sätt.
PS. Om du som läser nu undrar vart vi befann oss så kan jag meddela att vi både startade och landade på Sundbro flygfält, strax norr om Uppsala.
Hälsningar: Lovisa, medieansvarig Young Pilots Uppsala

Related Posts