FFK Ungdom
FFK Ungdom

Ett fantastiskt år för Young Pilots

Snart är 2013 till ända och med oss i bagaget har vi ännu ett superår för Young Pilots! Den mest glädjande nyheten av alla är att vi i år vuxit till fler än 600 personer i vår stora familj! Det innebär också att vi i dagsläget utgör mer än 25% av hela FFK, med andra ord spelar vi ungdomar en stor roll!

Under året har de skett en del förändringar i våra sektioner. Det har tillkommit nya sektioner i bland annat Norrbotten, Älvsborg och Gävleborg, varmt välkomna in i gemenskapen! Några andra sektioner har tyvärr gått i motsatt riktning och väntar på nya krafter som kan få dem att blomma ut igen, dessa hoppas vi möta under 2014.

Under sommaren var det som alltid hög aktivitet, med sex lokala, tre regionala och ett centralt läger. I år blev lägren något färre jämfört med förra året då antalet lokala läger inte var lika många men vi räknar med att vara tillbaks på banan igen under nästa sommar. Årets nya lägerkoncept med regionläger (i år i Luleå, Eskilstuna och Sjöbo) kommer att fortsätta även nästa år men då förlagda till F21 Luleå, F16 Uppsala och troligen F7 Såtenäs (Såtenäslägret beräknas ta över rollen som Region Syd).

2013 är också året då Young Pilots kurser tog fart på riktigt. Totalt blev det fyra YP Grundkurs med 70 godkända elever och två YP Fortsättningskurs med 32 godkända ungdomar. Nästa år drar YP Operativ Spaningsutbildning med tio platser igång för de som i år gick YP Fortsättningskurs med godkänt betyg.

En av de största händelserna i år var bildandet av Young Pilots egna styrelse. Det innebär att vi i samband med FFK:s riksstämma 2014 kommer att ha vår egna första riksstämma.

Slutligen har vi också under hösten börjat med en ytterst trevlig företeelse: YP-fikan! Denna månatliga träff kommer att fortsätta även under hela 2014, med start första veckan i februari. Vi ses väl där?

Med detta vill vi tacka för ett underbart och alldeles fantastiskt YP-år som ni alla varit med och bidragit till. Snart är 2014 här och då fortsätter vi vårt arbete för att skapa oförglömliga stunder tillsammans!

God jul och gott nytt år!

Anna Symmons, Ordförande Young Pilots Centralt                                             Johanna Wintzell, Ungdomsansvarig FFK

Mysa på fallskärm Bunge 2013
Mysa på fallskärm Bunge 2013

Related Posts