FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägret dag 3 och 4

Hejsan! Nedan kan ni titta på en videoblogg från Bungelägret på Gotland. De som berättar om deras händelser är Felix, Isabel, Ville, Hanna, Ylva, Pgilip, Filip och Linnéa.

Dagen tre fick vi först och främst, efter åktur i Bunge – och PartyBussarna, besöka DC3an Daisy. Av de otroliga flygteknikerna fick vi en rundtur för utsidan av planet och på insidan berättade Martin Ingfeldt, ledare på lägret som är influgen på DC3an, lite mer om historien och visade cockpiten. Det var otroligt att få youngbefinna sig på i ett sådant historiskt och legendariskt flygplan!! (som bland annat var med i andra världskrigen på dagen i Normandie). Sedan käkade vi lunch på högklint och det blev Grekisk Sallad! Mumma! Därefter åkte vi till Visby och till glassbaren där de flesta medlemmarna käkade olika roliga smaker!

På detta klipp ligger fokuset på stunden då deltagarna trodde att de skulle ha teorilektioner i tre timmar men då Young Pilots ledarna tog över, inkladdade med ansiktsfärg, och kidnappade de något äldre ledarna. Deltagarna fick reda på att två personer var försvunna, Christina och Martina, och fick under dagen mer information på olika sätt om var dessa personer kunde vara någon stans. Det mest spektakulära var kanske när två av de bortförda ledarna i en Cessna släppte meddelanden från flygplanet som deltagarna fick läsa. De använde informationen för att färdigställa planeringen av flygningen de skulle ha dagen efter. När de äldre ledarna kom tillbaka, hade de förvandlats till Luftens Hjältar vars uppgift var att stötta och hjälpa deltagarna med planeringen och flygandet.

På kvällen besökte vi Bunge Flygmuseum och fick provsitta i Tunnan, Lansen, Draken, Viggen etc. Vi fick även se den otroligt imponerande filmen om Gert, som tillsammans med sin fru Inger, äger Bunge Flygfält. I filmen fick vi bland annat se hur Gert flyger under Västerbron i Stockholm. Väldigt coolt, minst sagt!! På museet fick vi fika och gott kaffe! Kvällen spenderades med mys på fallskärmen och lite spökhistorier, trots det sov alla gott efteråt! 🙂

 

IMG_8740IMG_8884IMG_8972IMG_9072IMG_9055IMG_9269IMG_9202IMG_9404IMG_9396IMG_9517IMG_9587Foto: Dmitrij Karpenko

Related Posts