FFK Ungdom
FFK Ungdom

Den 1 – 4 november var det äntligen dags för Moralägret 2018. Vi, Julia och Isabelle var två av deltagarna på lägret och vi tänkte berätta om vår helg. Helgen var upplagd full med aktiviteter samt flygning!

Torsdag:

Vi åkte upp till Mora och väl där samlades vi kl 14.00, där vi också mötte alla andra deltagare på lägret. Vi möttes av ett härligt gäng med olika erfarenheter från olika delar av landet, alltifrån deltagare samt ledare från Dalarna, Uppsala samt Stockholms län.

Direkt åkte vi till Mora flygplats och vi lekte lite lekar samt hade lite flygteori för att lära känna varandra samt flyget bättre. Sedan var det dags för bowling och gemensam middag på O’learys inne i Mora, vilket var väldigt kul.

Fredag:

Vi gick upp efter en behövlig sömn och åt frukost i stuga 8. Som var en stuga vi hade för samling samt för frukost. När klockan slagit 08:30 så satt vi i minibussen och höll tummarna för att kunna flyga även fast det regnade utanför fönstret. I flygvärlden är man väldigt beroende av vädret samt vind. Dessvärre så var vädret inte på vår sida vår sida första flygdagen.  Det gick tyvärr inte flyga men det stoppade inte oss från att ha kul. Vi fick en väldigt utförlig rundvandring av flygplatsen, baggehanteringen samt alla fordon som fanns på flygplatsen.

Efter den goda lunchen på flygplatsen satte vi oss i bilarna och vi började åka till Borlänge där vi skulle köra Prison Island följt av Laserdome. Prison Island är liknande fångarna på fortet och vi blev uppdelade i lag. Efter 2 hektiska timmar med fullt av spännande utmaningar  stod laget ”kryckan” som vinnare. Vi började röra oss mot laserdome men först ett stop på Borlänges mysiga Ica Maxi.

Vi skulle köra Laserdome i 1 timme och det var en intensiv samt rolig timme men efter laserdome var alla helt slut. Vi åt middag i Borlänge och sedan bar de av hemåt till stugorna på Sollerö Camping där vi bodde under veckan, som för övrigt var helt nyrenoverade! 

Lördag:

Äntligen, vi skulle få flyga. För några av oss var det den första gången men definitivt inte den sista! Att få flyga runt i Dalarna var helt fantastiskt och alla klarade av att navigera helt perfekt. Vi fick flyga 2 gånger och medans vi väntade på att få flyga så fanns det självfallet fika (vi är ju ändå Frivilliga fikakåren).

Under lägret befann vi oss på Mora flygplats på dagarna, vilket gjorde att vi satt och åt lunch i en helt egen terminal vilket var lite ovanligt. När vi alla flugit klart för dagen så var det dags att åka hem till Stugorna.

Vi åt middag i Mora Parken där vi fick en smarrig buffé. När vi sedan hade haft en trevlig middag så åkte vi hem igen, väl hemma umgicks vi och sedan gick vi och la oss.

Söndag:

Det var sista dagen på lägret och det var dags för sista flygningen, vädret var på vår sida så vi passade på att flyga. Dagen började precis som de andra dagarna på lägret, upp vid samma tid, frukost, packningen följt av lite städning då de var dags att checka ut från Sollerön. 

Sedan begav vi oss till flygplatsen i vanlig ordning. Vi samlades i lektionssalen där vi gick igenom dagen lite kort. Det var dags för ett besök hos ambulanshelikoptern, vi fick en genomgång av besättningen som jobbar ombord. Therese och Joakim som jobbar som HCM (Helicopter Crew Member) respektive Pilot på H145. Vi passade på och ställa många frågor till dem och de visade även runt oss inuti helikoptern.

Efter besöket på Ambulanshelikoptern så stod flygning på tur på schemat och vi hade ritat ut en rutt på 60 Nm vilket tar cirka 40 minuter. Flygningen var lite guppigare än lördagens, men minst lika rolig och kul. Lunchen efter flygningen bestod av klassiska köttbullar med potatismos. Sedan var det dags för samling, och när alla hade flugit samt ätit klart var det dags för ett klassiskt gruppfoto följt av ett hejdå till alla de härliga människor vi träffat denna helg.  

Tack för denna helg!

Med vänlig hälsning,

//Julia Ricci Lucchi & Isabelle Bergqvist

                                 

Related Posts