FFK Ungdom
FFK Ungdom

Den 7 september kl:18:00 träffades årets Bungegäng (dock inte alla då vi saknade 6 personer som hade fått förhinder :(,) vid Bålsta station där vi sen skulle åka till Långtora flygfält för en rolig helg. När vi åkte till Långtora så var det kalkoner på vägen som vissa av oss kunde tänka sig till middag, men det vart jättegoda hamburgare istället. Långtoras flygfält låg inte vid klubbhuset utan lite längre bort, när vi ställt in väskorna och packat upp så samlades vi igen. Efter vi ätit mat fick vi en jättebra lektion av Lars-Åke om hur flygplan flyger och om vad luft egentligen är för något. Vi fick ställa vilka frågor vi ville då inga frågor är dumma! Efter det var det gick vi ock la oss.

På lördagen startade vi dagen tidigt med gemensam frukost. Efter frukosten var det dags för briefing i vanlig ordning. Vi promenera bort till flygfältet där vi skulle möta upp våra instruktörer för dagen. Briefingen leddes av flygklubbens skolchef som gick igenom hur segelflyg hanteras, hur dem fungerar, om utbildning inom segelflyg, lite kort om flygklubben och säkerheten under flygningen.

Sen var det dags för flygning, blandade känslor var det. Det var både pirrigt, nervöst och förväntansfullt. Många av oss hade aldrig flugit segel förut, så man visste inte riktigt vad man hade att förväntade sig. När alla hade flugit klart så började det åska, men det var låååångt bort. Tillslut började det småregna men vi tänkte äsch det var väl inget tills himlen öppnade sig och det kom hagel stora som kulor, vi stod alla i en hangar och skyddade oss från ovädret. Som vanligt i Sverige som varade ”stormen” bara en stund och sedan sken solen igen och vi började tvätta flygplanen. Efter flygplanen var tvättade åkte vi till ICA Maxi och köpte saker till middagen och även godis såklart. Till middag blev det tacos och sedan kollade vi på filmerna flygplan och flygplan 2, men även en liten stund på Jas 39 Gripen.

Söndag morgon var det efter frukost och packning dags att åka hem igen. En riktigt rolig helg på många sätt! Vi ses igen!
Julia, Vilma och Isabelle

Vi i YP Stockholm vill också passa på att tacka Stockholm Segelflygklubb för en mycket bra helg för alla ungdomar! Tack för det bra jobbet och till alla som var med och flög eller hjälpte till på fältet! Vi ses igen!

Related Posts