FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungeblogg lördag 1/7

Tja tja bloggen!

 

Idag har det varit en händelserik dag som började med att vi blev väckta av Christers nya melodi på sin trumpet. Trumpeten visades dock inte vara någon trumpet utan ett ryskt signalhorn som han införskaffade i Moskva. Trots Christers fina privata föreställning så lyckades han inte väcka alla även om han faktiskt öppnade vår dörr… Strax efteråt så blev det iallafall god frukost här i vandrarhemmet på Bunge.

 

Vissa drog klockan 8 från frukosten för att förbereda sig för en snabb briefing om dagens väder. 8.30 fick resten av oss gå till hangaren för en genomgång av vädret som hölls av Isak och Hampus. Trista nyheter tyvärr men det fanns 40% chans för flygning och vi håller tummarna! Efter briefingen så började dagens teori lektioner, human factors, navigering samt förberedelse för vår kommande flygning stod på schemat. Vi fick lära oss om att rökning är riktigt, riktigt dåligt och försämrar vår syreupptagning rejält. Särskilt när man är i luften på högre höjder.

 

Efter morgonens två lektioner så kom den efterlängtade lunchen. Afghanistans rischips med kyckling i olika former samt andra nyttigheter. Klockan 13.00 samlades vi för att ännu en gång vandra till hangaren för dagens sista lektion, sedan fick vi information om FFKs och Young Pilots verksamhet runt om i Sverige vilket var super intressant och informativt. T ex. Så identifierar de båtar ute på sjös för att kolla de verkligen är den som de påstår att vara.

 

Nu sitter vi här (grupp C) och skriver dagens blogg medan vi skrattar åt grupp B som behöver laga mat för oss alla, men tack grupp B för att ni lagar mat för oss så att vi alla överlever :). Grupp A blev tyvärr tvungna att hjälpa grupp B efter maten med diskningen eftersom vi KANSKE SKA FÅ FLYGAAAAAAA!!!!! För första gången här på lägret. Grupp A kommer återkomma imorgon med en uppdatering angående flygningen som vi kanske kan uppleva.

PS. Vädret tillät inte oss att flyga idag, trist nog! Men inga sura miner från oss!!

 

 

Många kramar från grupp C!

 

 

 

 

 

Related Posts