FFK Ungdom
FFK Ungdom

Här är ett inlägg ifrån en av deltagarna vid flygövningen som arrangerades tillsammans med FiG ABNord

Idag vaknade vi tidigare än vad vi brukar, men solen sken och vi visste att det skulle bli en fantastisk dag. Vi träffades och bilade gemensamt till Norrtälje (ESSN). Dagen började med ett härligt välkomnande av massa härliga piloter. Vi fick en briefing av dagens agenda; vi skulle nämligen leta efter borttappade Hubert (en orange docka som har försvunnit i skogen då han letade svamp i mars), sedan skulle vi leta efter fyra andra mål längst en väg. Planeringen gick bra och vi började tanka upp flygplanen. Jag fick flyga med två härliga piloter som turades om att flyga.

På första flygningen var uppdraget att hitta vilsna Hubert. Efter flera minuter av spaning hittade vi stackars Hubert lutandes mot en sten. Han såg ut att må bra efter omständigheterna (haha). Med hjälp av vår TBOS- (Ta Bild Och Sänd) utrustning tog vi bilder på Hubert och skickade det till centralen som kunde kartlägga honom och skicka ut hjälp på marken. Sedan ändrade vi riktning mot flygfältet. På väg tillbaka flög vi över skärgården och såg massor med öar och båtar.

Väl tillbaka fick vi avnjuta en fantastisk ekologisk vegansk Oumph!-pastasallad. Den var supergod och nyttig. Piloterna fick inte nöjet att avnjuta vår mat, utan de åt varsin näringsrik BigMac och company.

Sedan var det dags för andra flygningen, då skulle vi leta efter fyra träd som fallit över en väg, alla fyra mål hittades och vi kunde återigen rapportera till marken om position och skicka bilder.

När vi landade blev det fika och massa skratt. FIG-övningen gick bra och vi var alla nöjda med allas insatser. Två av Youngpilots spanarna fick chans flyga med piloterna till Skå-Edebys flygfält, tyvärr hade jag bilen med mig, och fick inte plats med den i flygplanet, så jag fick istället bila hem. Men men, jag hade en fantastiskt fin dag och lärde känna massa nya flygintresserade människor och piloter, vilket var ytterst kul.

Massa fina flyghälsningar

Ramtin

Related Posts