FFK Ungdom
FFK Ungdom

Region Norr Dag 4

Tjabba!

Dagen började med det vanliga norrbottniska vädret, ni får gissa vad det var ;). TAF och METAR såg verkligen inte bra ut, men skam den som ger sig…  Så vi satte oss i våra gulliga Opel-bussar och hoppades att de skulle hålla hela vägen till Långnäs. Dock fick vi stanna efter ett tag för att utfodra Kristoffer och för att köpa den tidning vi figurerade i.

Vidare begav vi oss utan att stöta på skumma muterade djur mot en gammal krigsflygbas. Vid plats fick vi göra en daglig tillsyn på Piper Pa28 och både kika på och provsitta de andra planen i hangaren. Då flög de brinnande tigrarna i den stulna helikoptern från försvarsmakten. Tigrarna blev jagade av några ryska brinnande  isbjörnar från polisen. Men som tur var så kom Krusse med några kartläsande YP:are. Om de inte vore för hans hjälteinsats så hade aldrig tigrarna lämnat tillbaka helikoptrarna… Men Krusse han försökte då minsann lura alla ungdomarna men dom överlista de lite. Efter många timmars flygning satte sig en hop med hungriga ungdomar och ledare åter igen i bussana på väg tillbaka till sitt högkvarter. På vägen till högkvarteret blev vi anfallna av Robot Elefant Spökena från framtiden och deras kung Lasse XIV som också är en zombie. Vi hade tur att Ymer kom till vår undsätning med en arme av dvärgar med lasersvärd som besegrade Lasse XIV:s styrkor av robot elefant spöken från framtiden.

Tack vare en artikel i Piteå-tidningen om YP som flög i Älsbyn så blev vi igenkända på macken, flygklubben, o.s.v. Därför så behövde vi aldrig presentera oss under dagen,  vilket vi ändå förstås gjorde.

Väl hemma på högkvarteret fick vi god middag i form av kassler med potatisgratäng med en smaskig sallad. Efter det återvände vi till klassrummet för att utvärdera dagen och vi alla kom överens om att erfarenheterna vi fått från dessa dagar är otroliga. Vi slutade dagen med en filmkväll – självklart TOP GUN! Imorgon väntar Krishantering och TBOS-utbildning, tagga!

Related Posts