FFK Ungdom
FFK Ungdom

Efter vinterns påbyggnad av flygabstinens är det nu dags att äntligen få komma upp i luften igen!

Lördagen den 25/3 har AB FiG norr en spaningsövning där vi i YP Stockholm blivit inbjudna att vara med. Denna övning kan då bli som en uppdatering av era gamla kunskaper och en möjlighet att se av hur saker och ting faktiskt kan se ut en riktig spaningsövning.

Under dagen kommer vi framförallt att öva på två moment. Första spaningsövningen är eftersök av saknad person, en uppgift som är aktuell när vi hjälper bland annat Missing People. Ni kommer även få träna vägrekognoscering såsom att det skulle varit efter en storm. TBOS-system kommer att användas hela dagen. Vi kommer även att träna lite på navigation, färdplanering och arbete i besättning. Planen är att ni ska få vara med i en besättning hela dagen och vara med på i stort sett allt, tillsyn – tankning – planering – uppdrag – debriefing mm.

För att vara kvalificerad att söka till denna övning krävs minst att fortsättningskurs har genomförts och betalt medlemskap i YoungPilots. Då det finns ett begränsat antal platser (4 st.) på övningen så urval på bland annat tidigare erfarenheter kommer att ske, det är därför inte först till kvarn som gäller denna gång. Medlemmar från Stockholm kommer att prioriteras men anmälan är fortfarande öppen för medlemmar i övriga län!

Ytterligare information kommer att skickas ut via mail när anmälan har stängt

Anmälan sker via Mail till stockholm@youngpilots.se

I anmälan skal följande anges:
Namn:
Personnummer:
Medlemsnummer:
Telefonnummer:
Flygerfarenheter:
Högsta avklarade utbildning:
Närmast anhörig nr.1 & nr.2:
Nummer till närmast anhörig nr.1 & nr.2:
Allergier och matrestriktioner:
Övrigt:

Anmälan stänger lördagen den 18/3 kl 2000

Allt gott!

Flyghälsningar från YPStockholms styrelse

Related Posts