FFK Ungdom
FFK Ungdom

Sammarbete mellan Young Pilots Stockholm och FIG

Tidigt på lördagen den femte oktober samlades en skara upplivade ungdomar från young pilots vid tekniska högskolan för att åka tillsammans till Norrtälje. Vi skulle delta i en FIG-övning. FIG står för Flyg Insats Grupp, och är en av grupperna inom FFK. FIG-grupperna hjälper till med civiluppdrag så som till exempel brandflyg, personsök och kontroller av kraftledningar. När gruppen anlände blev vi inbjudna till en mysig stuga där vi fick sätta oss i en soffa och börja planera. Piloterna gjorde en briefing, det var ju egentligen bara deras övning, och vi ungdomar hade denna gång bara som uppgift att följa med upp och kolla läget, kanske navigera en aning. På grund av dåligt väder behövde vi vänta lite, men snart var några iväg upp i luften i maskiner som Cessna 172 och Piper Pa 28 med individerna Yngve Niklas samt Kalle Tore Tore m.fl.

Enligt TAFen skulle vädret bara hålla i sig till tolvsnåret så det var snabba puckar som gällde. Trots skurar och låg molnbas fick alla YP elever komma upp i luften och se det guldgula Norrtälje från ovan. En av de vänliga piloterna hade gjort en stor gryta med potatis och lamm som alla glatt tryckte i sig. Lite fika efter det satt inte heller fel.

När alla hade flugit färdigt och var nöjda och glada hade vi en gemensam debriefing tillsammans med piloterna där alla hade kommit överens om att dagen var lyckad och att det borde göras om snart igen.

När dagen var över packade vi in oss i minibussarna och drog tillbaka till Stockholm. Ännu en lyckad dag med Young Pilots och FFK helt enkelt!

Tack för en trevlig dag!

Related Posts