FFK Ungdom
FFK Ungdom

Young Pilots Grundkurs (fredag)

Vi tog flygbussen från Stockholm. Några flög. Andra åkte tåg. Folk kom från sydligaste söder till nordligaste norr i det långa landet falukorv. Men vart skulle vi? Jo, vi skulle till den lilla stad där Ryanair håller hus, vi skulle till Nyköping, vi skulle till Skavsta men vet ni vad vi skulle till mest? — KÅRSTABEN — När vi anlände på fredag kväll var solen på väg ned och luften var precis sådär härligt frisk som den bara kan vara på hösten. Vi blev upphämtade från Skavsta flygplats och skjutsade med en minibuss (standard) till FFK’s kårstab. Husen är placerade precis på en kulle med utsikt över Skavstas landningsbana och utsikten var ganska helt fantastisk, liksom.

Vi blev inbjudna i det varma huset i vilket vi senare skulle komma att ha alla lektioner och soffhäng. Folk droppade in, och alla började hälsa. Vi var många! De som inte kom på fredag kväll skulle komma morgonen därpå, sades det. Dock hade tillräckligt många redan kommit på fredagen så att man skulle ha fullt upp hela kvällen med att socialisera sig. Jag var superfascinerad över att folk verkligen kom från ställen utspritt över hela Sverige. Det skiljer liksom tusentals mil mellan oss annars! Det är supercoolt!

I alla fall… Vi hade inga lektioner på fredagen, utan de skulle börja tidigt på lördagsmorgon. Kvällen spenderades med att äta pizza, kolla på Zlatan och på den klara stjärnhimlen. Med tanke på att många rest väldigt långt och i allmänhet haft en synnerligen intensiv dag däckade de flesta ganska snabbt i varsina tilldelad stuga. Och bra var väl det, med tanke på alla lektioner vi skulle ha dagen efter.

 

 

 

Related Posts