FFK Ungdom
FFK Ungdom

Young Pilots Grundkurs (lördag)

Vi vaknade till en hisnande vy av ett flygfält dolt i dimma och försiktiga, tidiga solstrålar. Några steg bort låg storhuset där en frukostbuffé väntade med mumsigheter till alla. Man ville dansa för att det var så gott. Efter frukosten var det äntligen dags för helgens syfte! Grundkursen är den första av Young Pilots tre kurser som man behöver gå för att få bli spanare inom FFK.

Under denna helg hade vi lektioner om grunderna inom dels själva organisationen FFK och allt vad det innebär, så att alla skulle hänga med på var de egentligen hamnat Men majoriteten av lektionerna handlade om simpla saker man bör veta när man kommer i kontakt med flyg. Introflyg, navigation, meteorologi, radiokommunikation och säkerhet. Kort sagt, lite smått och gott man behöver veta inom flyget. Hela lördagen gick åt till lektionerna, som var mycket informativa och lärorika. Nästan alla lektioner blev längre än planerat på grund av alla frågor vi hade, hihi.

Väldigt ofta hade vi fikapaus också, och vi åt och åt men fikat tog ändå aldrig slut! Drömscenario I tell you. Det var underbart. Som avslut på dagen gjorde vi ett besök på flygmuseet precis bredvid kårstaben, där de gamla goa äldre männen guidade oss runt bland all utrustning som använts på flygfältet genom historien. Det fanns otroligt mycket att se och alla gick ivrigt runt och intresserade sig.

Efter ett par timmar drog vi oss tillbaka till storhuset och tog det galet lugnt i de alldeles för bekväma sofforna. Vi bestämde oss för att kolla på film, och på projektorn i lektionssalen sattes en *host* läskig skräckfilm igång. Det var härligt att kolla på den tillsammans – tyckte nog ganska få, för resterande medlemmar i gruppen satt bara och höll för ögonen och skrek av skräck. Tss. Efter det lugnade vi ned oss med lite Hitta Nemo och en efter en lämnade vi storhuset för att krypa till kojs. Ännu en lyckad dag!

Related Posts