FFK Ungdom
FFK Ungdom

Tja tja bloggen!

Till en början såg det mörkt ut för dagens flygning med Young Pilots deltagare på fortsättningskursen, det var CB moln (dvs det regnade) så vi spenderade förmiddagen i lektionssalen och lärde oss tolka Metar och TAF, alltså väderprognosen. Därefter fortsatte vi med en genomgång i flygsäkerhet och  sen började vi förbereda våra navigationsrutter. Efter lunchen begav vi oss till Falköpings flygplats där våra tre flygplan stod och väntade på oss.

Par efter par fick bege sig upp i det blå och börja följa sina navigationsrutter. Banorna som vi själva hade ritat ut, bestod av olika grader som vi berättade för piloten. Piloten styrde oss sedan i angiven riktning och vi fick säga när vi kommit till de olika brytpunkterna. Alla par lyckades ta sig runt i banan och ner på marken igen. När vi inte flög så fick vi träna på att ta kort inför morgondagens TBOS (Ta Bild och Sänd)-uppgift.

Efter att grundligt (mycket grundligt) ha rengjort flygplanen var det dags att vända åter till Ålleberg för middag och TBOS-teori. Tiden bar iväg och vi avslutade lektionen vid niotiden för provflygning av pappersflygplan och kvällsfika. De flesta deltagarna kan nu skryta med att de tagit en PPL-licens (Paper Plane License).

Nu sitter vi i solnedgången vid Ållebergs restaurang och minns en rolig första dag, som förhoppningsvis kommer gå i samma tecken hela veckan!

yppappersplan

Related Posts