FFK Ungdom
FFK Ungdom

Boråslägret

Två lägerdeltagare står vid vingtippen på ett flygplan. En planerar flygningen den andra ler mot kameran.

Nu är det äntligen dags för Boråslägret 2023, årets tema är kriskunskap och omvärldsläge.

Årets läger kommer att inrikta sig, utöver flygning med segel- och motorflygplan, på omvärldshändelser där vi bör vara förberedda på de olika kriser som det kan föra med sig.Från I5kamratförening i Borås kommer vi att få en bild på hur omvärlden ser ut idag. Vi kommer att träna HLR (Hjärt-lungräddning) där du även kan få ett certifikat att du har deltagit på HLR-utbildning. HLR utbildningen utförs av professionella HLR-instruktörer från MIL-MED. Lottakåren kommer att informera om krislådan man ska ha hemma, och sin verksamhet.

Vad sägs om att besöka flygtornet på Landvetter? Att kunna se flygplanen som tornets personal ser dem. Vi kommer att genomföra studiebesök där vi får en utomordentlig genomgång av deras verksamhet.

En grupp ungdomar skrattar tillsammans framför en stor hangar.Innan vi flyger med segel-, motorflyg eller drönare kommer vi från våra instruktörer att få information om hur saker och ting fungerar. Säkerhet är en viktig aspekt vi alla måste vara medvetna om.Vi kommer att göra en navigationsrunda där ni måste assistera piloterna om vilken kurs de ska flyga.

På lägret kommer vi gemensamt att sätta upp ett militärtält som ni kommer att sova i. Det finns även plats i de stugor som finns på segelflygklubben. Vi lagar gemensam frukost. Lunch, kvällsmat och nattfika kommer du att förses med.

Alla medlemmar mellan 15-25 år kan söka lägret. Medlemsavgift måste vara betald till FFK Ungdom.

Kortfattad fakta:

Datum: 26-30 juni
Plats: Viared Flygplats segelflygklubb, Vindgatan, Borås
Lägeravgift: 500kr. Betalas först när du är antagen och tackat ja till lägret. Deltagare arrangerar själv resa till/från lägret.
Ansökningskriterium: Betalande medlem i FFK Ungdom.
Sista ansökningsdag: 22 maj
Besked om antagning: senast 7 juni
Vid frågor: anton.vialle@visonhb.se

Att packa:
Luftmadrass
Sovsäck eller sängkläder
Necessär
Tandborste + tandkräm
Tvätt (duschtvål)
Handduk
Klädbyte och skydd mot regn

Anmälan:

Stängd