FFK Ungdom
FFK Ungdom

Militärt flygläger Luleå

I början av juli erbjuder FFK Ungdom ett fartfyllt flygläger på flygflottiljen i Luleå med militär inriktning!

Du kommer att få uppleva en stor blandning aktiviteter, bland annat en unik besöksdag på flygflottiljen, flygning med civila flygplan och intressanta föreläsningar.

Under lägret bärs grön överdragsklädsel från försvarsmakten och du kommer att få lära dig mer om yrken inom försvaret.  Du kommer att bo på flottiljen vilket ger dig en helt unik inblick av hur det är att vara verksam inom det svenska försvaret.

På föreläsningarna får du bland annat viss sjukvårdsutbildning, navigationsutbildning och meteorologiutbildning. Kunskaperna kommer du att applicera under den civila flygningen som genomförs förutsatt att vädret är bra.

Alla som är medlemmar i FFK Ungdom är välkomna att söka till lägret oavsett vart du än bor i Sverige, ungdomar från norra Sverige kommer att prioriteras. Resekostnader till och från lägret bekostas av FFK. Eftersom lägret till stor del förläggs på ett skyddsområde kommer samtliga deltagare genomgå en bakgrundskontroll av försvarsmakten.

Är det fler ansökande än lediga platser kommer vi att erbjuda reservplatser.

Vissa ändringar kan komma att ske i schemat och lägerupplägget. En detaljerad lägerplan skickas i samband med antagningsbeskedet.

Kortfattad fakta:

Datum: 4-8 juli.
Plats: Luleå flygflottilj. Upphämtning sker på Luleå centralstation 11:00. Avlämning sker på Luleå centralstation 12:30.
Lägeravgift:
400kr. Betalas först när du är antagen på lägret.
Ansökningskriterium: Betalande medlem i FFK Ungdom och svenskt medborgarskap.
Sista ansökningsdag:
Ansökan stängd.
Besked om antagning:
Senast 10 maj.
Vid frågor: infoungdom@ungdom.ffk.se

Anmälan:

Stängd.